Het geheim van The Plastic Soup

on

2 jaar en 4 maanden geleden maakte ik de keuze vegetariër te worden. Natuurlijk doe ik dat enerzijds om dierenleed tegen te gaan, maar anderzijds om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Waarschijnlijk heb je al een miljoen keer moeten aanhoren dat al die scheetjes van al die koeien niet goed zijn voor de wereld. En dat is ook zeker zo! Ik ga je de cijfers besparen, maar zoek het gerust op. Lees zeker verder, want hier gaat het niet over die scheetjes.

Vaak als ik mensen vertel dat ik vegetariër ben, vragen ze “en ook geen vis dan?”. Nee, ook geen vis. En hier is waarom.

We kennen allemaal de plastic soup. Een plastic oppervlakte van ongeveer 700.000 m². Net iets groter dan Frankrijk. In die plastic soup zijn heel veel single-use ‘producten’ te vinden, zoals rietjes, oorstokjes, flesjes…

img_3072-1

Maar wat veel mensen niet weten is dat 47% van die plastic soup bestaat uit plastic van visnetten. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van The Ocean Cleanup.

Bron: ANP

Bijna de helft van die soep is resultaat van de visvangst. Voor de duidelijkheid, ik probeer je hier niet om te toveren tot vegan hippie. Iedereen maakt zijn/haar eigen keuzes! Maar 1 vaste veggiedag in de week of wat minder vis kan al wonderen doen.

Groene groetjes

Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s